top of page

04

self-service,car wash equipment.roll-overs

01

02

03

Истина или мит?
 

Много неща се казаха през годините за автоматичните четкови

машини и измиваните тунели като: прозорците са надраскани, боята може да се повреди ... и т.н

 

Карлос Вайс, продуктов мениджър на  ISTOBAL  отговарящ за линията Автоматични автомивки , е безусловно категоричен относно надраскване повърхността на превозното средство или увреждане на боята или прозорците от четки и отговаря на този въпрос: 

 

"Това абсолютно не е вярно". Това се е случвало в миналото, тъй-като технологиите не са били така развити ,но вече не се случва. При новите модели четкови машини произвеждани от ISTOBAL вече се контролира натиска на четката посредством електро-честотен конторлер.

 

Тези електронни системи са абсолютно надеждни, те гарантират постоянен натиск и няма риск за боята на автомобила. Освен това, новите пенообразни  материали на четки правят контакта много по-мек без каквито и да е последствия при измиване на автомобилите.

 

За да се избегне надраскване или оставане на следи  е необходимо извършване на ежедневни проверки ,за да се намерят и отстранят всички чужди тела залепени върху четките. Също така е полезно да се използва редовно шампоани с някакъв вид биоцид за остраняване на  гъбички, както по четките и така и по съоръжението.

 

За да остане системата печеливша до колкото е възможно, трябва да се използва качествено оборудване, поддръжката трябва да бъде подходяща, консумативи трябва да отговарят на изискванията на производителя, и  трябва да се дават ясни инструкции на потребителите.

 

Отделно от митовете за автоматичните процеси на измиване с четковите машини  има и други неверни мнения  по отношение на съоръжението, например фактът, че отпадъчните води и влагата могат да доведат до развитието на микроорганизми и бактерии, което оказва влияние върху безопасността.

 

"Големите резервоари за съхранение и инсталирането им в изложена на слънце участъци трябва да се избягва, за да няма тези проблеми".

 

Валс продължава: " В автомивките с инсталирани съоръжения използващи рециклирана вода е необходимо движението на  водата ,която се съхранява да се извършва посредством рециркулация, както и се препоръчва инсталиране на оборудване за дезинфекция на водата. Това гарантира, добра поддръжка на съоръженията ".

05

Вярно ли е, че  автомивките

с четки могат да повредят 

автомобила?

 

 

автомивки с четки
 
Ние препоръчваме да се предвидят потенциалните грешки при инсталиране и на двата вида измивни съоръжения -тунелните автомивки и автоматичните четкови машини . И от особено значение е  да се спазват инструкциите на производителя и да се планира посещения на специализирани инженери  най-малко на всеки четири месеца  за извършване на профилактична поддръжка.
 
Грижата за оборудването инсталирано на автомивката  може да доведе до успех или провал на измивният център .
 
ISTOBAL подкрепя превенцията, а не реакцията, като начин за осигуряване на най-добри резултати. Професионалният съвет е ключов фактор, но техническото обслужване на машината изисква всички страни да  участват.
четки за автоматични машини
четки за Автоматични автомивки
bottom of page